Informatie Boeken

Anton Pieck heeft niet alleen schilderijen gemaakt, hij heeft ook veel boeken geïllustreerd. De bekendste daarvan zijn wel de sprookjes van de gebroeders Grimm en een complete versie van 1001 nachten. Daarvan heeft hij alle zestien delen, in acht bundels getekend. Omdat hij in 1937 een zes weken durende reis door Marokko heeft gemaakt, zie je ook veel Marokkaanse invloed op de Arabische tekeningen.

Het eerste boek wat hij in 1920 illustreerde, heette “Pallieter”, en de mensen stonden al snel in de rij om hun boek door hem te laten illustreren. Omdat hij het financieel niet nodig had (hij had een baan als tekenleraar), kon hij uitkiezen waar hij zin in had.

In de jaren daarna heeft hij veel boeken geïllustreerd. De belangrijkste waren: 'De liederen van Franz Schubert' (1937), 'Gysbrecht van Aemstel' (1937), de 'Sprookjes van Grimm' (1940) en dan 'De verhalen van 1001 nacht'.

 

De nieuwe boeken hebben betrekking op verschillende tentoonstellingen, die er in het Anton Pieck Museum de afgelopen jaren zijn geweest.

© 2013 - 2020 Anton Pieck winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel